Perfekt hummus
Hummus her – hummus der – hummus alle vegne pt! No wonder why – det smager sindsygt lækkert og er multifunktionelt. Det kan bruges i sandwiches, som tilbehør, spises for sig og jeg forestiller mig, man også kan lave hummusbrød (to be continued). Derudover hører kikærter under bælgfrugtfamilien, som er utroligt sunde! Masser af proteiner og stabiliserende for blodsukkeret. Anyways, jeg smider lige opskriften op, som jeg lavede den her til aften:
- Ca. 200 g kogte kikærter (hvis man ikke selv gider at koge, anbefaler jeg Bonduelles på dåse, som er dampede og derfor stadig indeholder mange af næringsstofferne)
- 1 fed hvidløg
- Saften fra 1/2 citron
- 1/2 tsk citronskal fra øko citron
- 1 stor spsk tahin (nogle siger, det ikke kan undlades i hummus, men hvis man ikke har det, kan det laves uden)
- 1 tsk spidskommen
- 2 tsk salt
- 2 store spiseskeer skyr eller græsk yoghurt
- 1-2 spsk olivenolie
Kikærterne kommes i en skål sammen med presset hvidløg, citronsaft og skyren, hvorefter det blendes sammen med en blender. Efterfølgende tilsættæs tahin, spidskommen og salt og blend videre til konsistensen er jævn og cremet. Konsistensen tilpasses med olivenolien, og til sidst smages hummusen til med salt og citron, som man vil.
Enjoy!
Ingen kommentarer endnu