Polentapizza
Som lovet efter mit polenta-inspiration indlæg fordybede jeg mig i en af delene og lavede små polentapizzaer. Denne opskrift passer perfekt ind i bloggen: super nem, anderledes og ganske sund! Opskriften er nærmest lidt for nem, men det har i nok ikke noget imod. Det kræver bare, man har polenta (kan købes i de fleste store supermarkeder og til tider som spotvarer i de mindre). ‘Pålægget’ kan varieres præcist, som man vil, men sådan lavede jeg polentapizzaerne til min søster og jeg:
- 100g polenta
- 500g vand
- 1/2 teske salt
- Smelteost efter præference (gouda/emmentaler/havarti/gedeost/gorgonzola osv.)
- Champignon
- Rød peber
- Cherrytomater
- Rødløg
- Grøn pesto
- Persille til pynt
Ovnen forberedes og tændes til 200 grader. –> Vandet sættes i kog med salt i, hvorefter polentaen kommes i lidt efter lidt, så klumper undgås. –> Blusset skrues ned, og polentaen røres i hele tiden, indtil den 3-4min. efter bliver til en grød. –> Når grøden er kølet ned i 2min. tid, laver man nogle pandekagelignede bunde af ud polentaen på en bageplade med bagepapir. -> Imens disse ligger og køler af, skæres alle grøntsagerne ud og vendes på en pande med olie og salt i 5-6 min. tid. –> Imens stilles bundene i ovnen på ca. 200 grader ved varmeluft/grill. De skal have ca. 10min. så de bliver lidt gyldne og sprøde i kanterne. –> Når de er færdige, tages de ud, hvorefter man kommer ost på først og derefter grøntsagerne. –> Efter 5-10min tages de ud og pyntes med pesto og persille.
Enjoy!
Ingen kommentarer endnu