rødbede og jordskokkesuppe med urtebrød
Totalt suppevejr! Jeg har sådan en dag, hvor jeg har skippet skolen og gemmer mig under dynen. Den perfekte frokost idag er denne rødbede og jordskokkesuppe, som er hammernem at bikse sammen (og så får den smagsløgene til at danse tango!)
Ingredienser:
- et par rødbeder
- jordskokker (ligeså meget jordskokke som rødbede)
- et par skalottenløg (eller normalt løg)
- 1 dl fløde (f.eks. 18%)
- lidt olivenolie
- en del vand
- 1 grøntsagsbulliontern
- salt, peber og muskat
Rødbederne og jordskokkerne skrælles og skæres i stykker (jo mindre stykker, desto hurtigere kan du få mad). Skalottenløg skrælles og skæres ligeså. Løgene, rødbederne og jordskokkerne kommes i en gryde med den varme olivenolie, hvorefter bullionternen smuldres udover. Efter 5-6 minutter hældes vand i gryden, så det lige dækker ingredienserne. Når det har kogt i 20-30min (indtil rødbederne er bløde), hældes en del af vandet fra (MEN IKKE ALT) og puttes i en blender. Alt blendes til en jævn masse og kommes tilbage i gryden. Herefter tilføjes fløden stille og roligt, imens man rører rundt. Sidst men ikke mindst smages til med salt, peber og muskat – easy, right?
Hvis man har lyst, kan man som mig riste nogle solsikkekerner/græskarkerner/valnødder af på panden og toppe på suppen med en klat skyr/creme fraiche. OG hvis man har yderligere overskud, kan man lave urtebrød til. (spørg, hvis i er nysgerrige)
xoxo J on a rainy day
Ingen kommentarer endnu