Arme riddere

Gipsys batat suppe (Livretten)

batat

ENDELIG, offentliggørelse af, hvad jeg lavede i DR3’s Livretten. Disse billeder er taget fra en anden gang, og kan kun sige, at det så endnu bedre ud i tv-programmet. 😉 Jeg er en stædig skabning, og mener oftest, at jeg ved bedst selv, når det kommer til madlavning og ikke mindst egne retter. Men da min kæreste en dag i sommers havde lavet mad (vel og mærke af rester), efter jeg kom hjem fra arbejde og serverede dette… WOW! Det er bogstaveligt talt noget af det lækreste mine smagsløg har kendt til. Derfor skulle det selvfølgelig være denne suppe, der skulle promoveres på TV. Well, nok historie for nu, opskriften kommer her.

Ingredienser:

  • 3 store gulerødder
  • 2 store/3 små søde kartofler
  • 1 knold ingefær
  • 2/3 løg/skalottenløg (mere smag i skalottenløg)
  • 1/2 fed hvidløg
  • kyllingefars
  • et bundt persille
  • parmasan
  • 1 æg
  • rasp
  • smør
  • olivenolie
  • 1/4L madfløde/cremefine
  • 1 grøntsagsbullion/spiseske grøntsagsfond
  • 1 tsk. Muskat
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  • Gulerødderne, ingefæren, de søde kartofler og løgene skrælles og skæres ud i tern (løg småhakkes)
  • Løgene svitses i en gryde med 50 smør/50 olie, og bullionternen smuldres udover.
  • Resten af det hakkede kommes oveni, og vand fyldes i lige knap til det dækker det hele.
  • Imens det simrer med låg på, laves kyllingebollerne
  • Farsen blandes med en hel masse hakket persille, hvidløg, en helvedes masse revet parmasan, 1 æg, lidt rasp og salt og peber.
  • Farsen formes til små boller, som lægges klar.
  • Når grøntsagerne i gryden er blevet ok bløde, hældes lidt af vandet fra og blendes (2/3 af det hvis man vil have lidt stykker og bid i også) enten med stavblender eller normal.
  • Det kommes tilbage i gryden og omrøres.
  • Bollerne kommes på en meget varm pande med 50 smør/50 olie, da de kun skal blive brune og sprøde udenpå.
  • Mens de ligger og steger lidt, kommet fløden og muskat, salt og peber stille og roligt i suppen og omrøres samtidigt.
  • Når bollerne er stegt brune og sprøde, kommes de op i suppen og bliver ‘klar’ deri.
  • Suppen simrer 15min tid ca. og så har du et stk. peace of heaven <3

Ja, det er måske en af de ‘længere’ opskrifter af slagsen herinde, men man fortryder ikke, når man har lavet dette.

Navnforklaring: i programmet skulle vi navngive vores retter, og min skulle rumme gøgl og hedde Gipsys Batat (batat er ‘sød kartoffel’ på spansk, da de stammer fra Sydamerika). Jeg lavede derudover også 2 andre spontane ting, men det kan i se, når jeg ligger et link op. Enjoy so far!

2 kommentarer

  • Michelle R

    Når du skriver i opskriften at der skal 1 knold ingefær i, mener du så en hel ingefær? I så fald, så synes jeg at der er stor forskel på størrelsen af ingefær.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Michelle,
      Du har ret i, der er stor forskel. Og hvor meget man ‘burde’ komme i afhænger også af, hvor stor ingefærfan man er. I min opskrift er det en knold på str. med en spiseske (altså den runde del). Håber det er til at forstå!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Arme riddere