Bisser, Budapest og Michelin

Cremet ærte-mynte suppe

FullSizeRender-2Det er vist længe siden, jeg har delt nogle gipsy opskrifter. Jeg laver skam masser af mad, men det skal jo stemme overens med mine generelle madlavningsværdier: gerne hurtigt, nemt og lækkert! Denne suppe er simpelthen det perfekte eksempel på dét, og jeg kan ikke få armene ned over den! Du sidder nok og tænker: “er ærtesuppe virkelig så ophidsende?” – jep. Den her er. Vi var lige kommet hjem fra Budapest, var trætte og ville bare have noget hurtigt derhjemme. Denne suppe kræver utroligt få ingredienser og smager himmelsk!

Til 2 pers:

  • 1 pose frosne ærter
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 1,5 grøntsagsbulliontern
  • Lidt vand
  • Salt, peber og muskat
  • En lille håndfuld mynte
  1. Løg og hvidløg hakkes og svitses med bullion-ternene i en god sjat olivenolie
  2. 1 stort glas vand tilføjes (her burde det bruse lidt op)
  3. posen med de frosne ærter samt mynten tilføjes, og der skal bare sørges for, at vandet lige dækker ærterne, men heller ikke meget mere.
  4. Efter ca. 15 min blendes suppen med en stavblender i nogle minutter, indtil det er en jævn, grøn, cremet masse.
  5. Suppen smages til med salt, peber og muskat (husk at bullion har meget salt i sig i forvejen, så det er vigtigt at SMAGE til, inden man tømmer saltbøssen)

Ift topping er det smag og behag. På billedet har jeg tilføjet en lille klat græsk yoghurt samt nogle ristede pinjekerner og mynte.

Jep, that’s it! Godt for pengepungen, maven og humøret. Enjoy <3

IMG_9781

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bisser, Budapest og Michelin