Krydret linsesuppe
Denne supper er fuldstændig fantastisk i smag, farver og for de skrøbelige knogler. Jeg lavede den spontant, fordi jeg havde nogle ingredienser hjemme, jeg ville bruge, og resultatet blev overraskende godt! Derfor vil jeg dele opskriften med jer.
Ca 2 personer:
- 1 dl røde linser
- 2.5 dl vand
- 2 store revet gulerødder
- 1 løg
- Lidt frisk ingefær
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk spidskommen
- 1 tsk stødt gurkemeje (fuld af c-vitamin!)
- Chili efter smag og behag
- 1 grøntsagsbouillon
- Olivenolie
- Salt
- 1 (økologisk) kokosmælk
1. Linserne skylles i koldt vand og koges med de 2,5 dl vand under låg i ca. 15 min.
2. Ingefæren, hvidløget og løgene hakkes og svitses i en gryde sammen med de revet gulerødder, gurkemejen, spidskommen og olivenolien.
3. Bouillonen smuldres ud over, og der tilsættes lidt ekstra olivenolie og tilstrækkeligt vand, så det ikke brænder på.
4. Efter ca. 15 min. er linserne udkogte og bløde, og de kommes op i gryden med alle de andre ingredienser.
5. Kokosmælken tilsættes, og suppen omrøres, smages til med salt og evt. mere vand, hvis suppen er for tyk (men den skal egentligt være tyk i sig selv).
Hvis man ønsker det, kan man blende suppen, så det bliver en jævn, cremet masse. Jeg synes nu, det er lidt sprødt med en mere fyldig suppe, men igen; smag og behag. Evt. kan man servere naan-brød til. Mmmmhh. Lykke til!
Ingen kommentarer endnu