Burger – bare bedre
Det er ikke en skam at kalde denne burger for decideret sund. I bund og grund består den kun af gode råvarer, som gavner. Jeg er ikke en burger-elsker selv, men det ved jeg, mange er. Den her går til gengæld ud over alle forventninger, hvad angår smag. Min kæreste, som er stor tilhænger af greasy/amerikansk mad, indrømmede med det samme, at det var bedre end alle traditionelle/normale burgere, han havde smagt. (hæhæ).
Ingredienser (ca. 3 burgere):
- 1 stor sød kartofel
- 2 peberfrugter
- 1 løg
- Spidskål/hvidkål
- Hakket oksekød til 3 bøffer (ca.500g)
- Avocado
- Cremefraiche/skyr
- Hvidløg
- Salt og peber
- Olivenolie
Skær den søde kartoffel ud i ca 6 skiver (bånd og top til 3 burgere), og sæt i ovnen på varmluft i ca. 20min. på 200 grader. Form hakkebøfferne og steg i olie, salt og peber. Pak bøfferne ind i sølvpapir, så de holder sig varme, og steg de udskårne peberfrugter og løg i det olie/samme pande, bøfferne blev stegt i. Samtidigt eller efterfølgende kan man lave en guacamole (1 avocado, 2 spiseskeer skyr/creme fraiche, nip salt, 1 fed hvidløg), som bruges i stedet for ketchup eller andre kedelige ‘dressinger’. Spidskålen er blot for at give noget frisk sprødhed og ekstra c-vitaminer.
Jeg håber, jeg kan overbevise de fanatiske burgerelskere også.
Ingen kommentarer endnu