Bagte pebre med mynte- og persillefraiche
Billeder: Anders Andersen & Julia Prokopenko
Efter min sidste rejse til Makedonien, som på sin vis også var kulinarisk, fik jeg øjnene op for peberfrugt. I Makedonien var det nemlig højsæson for peberfrugter, da jeg var der (midt september), og mange af de makedonske retter indeholdte peberfrugt. Smagen er sød, de har en god saftighed og så er de meget nemme at have med at gøre.
Disse banditter fungerer fantastisk enten i sig selv eller som side til noget andet. Sådan et fad med de bagte pebre kan også fungere fint i en kontekst med en større middagsbord for at tilføje til farve og saft. Det bliver næsten ikke mere simpelt, og så smager det FANTASTISK! Her er opskriften:
Ingredienser:
- Snackpeber (så mange som ønsket)
- Olivenolie
- Salt & peber
- Creme fraiche (eller andet lign.)
- En håndfuld mynte
- En håndfuld persille
- Saften fra 1/4 citron
Fremgang:
- Ovnen opvarmes til 180 grader varmluft. Pebrene skylles og kommes i et fad med olivenolie, salt og peber.
- Fadet sættes i ovnen i ca. 15 min (hold bare øje indtil pebrene begynder at blive lidt brændt)
- Bland creme fraiche (så meget som behøvet) sammen med finhakket mynte og persille. Smag til med salt, peber og citron.
- Lad pebrene køle lidt af og dryp derefter fraicheblandingen udover
- Server evt. med hakket persille eller som de er
Ingen kommentarer endnu