Sund, hjemmelavet marmelade
Eftersom jeg stadig er på min “10-dages test“, er raffineret sukker et no-go, men nøøøøøøj hvor jeg craver! Heldigvis findes andre alternativer, og marmelade er naturligvis ikke et af dem, hvor der typisk er 50 % sukker i – medmindre man selv laver den! Den her er super nem, kan spises med god samvittighed og er forholdsvis billig. Here it goes:
- 1 pose frosne brombær (eller hvad du ellers vil have af frosne bær)
- 1 æble
- 1/2 økologisk citron (både skal og saft)
- 1 tsk kanel
- 2 spsk honning
- En nip salt
Æblet skæres i fine tern, hvorefter det hele kommes i en gryde med de frosne bær og en smule vand. –> Lad det stå og koge i 5 min. tid, hvorefter citronsaften, citronskallen, kanel, salt og honningen tilsættes. Herefter koges det i ca. 30 min ved lav varme, hvor der jævnligt røres. Lad det køle ned og finito – på skyr, på en mad, i en smoothie eller whatever. Enjoy!
Ingen kommentarer endnu