Er smoothiebowls sunde?

Marokkansk græskargryde med mynteyoghurt

IMG_8581

Igår aftes sammenbiksede jeg denne fuldstændig formidable ret! Jeg er nærmest overrasket over, HVOR lækkert det blev. Jeg fulgte ikke nogen opskrift, eftersom jeg hader opskrifter (hvorfor jeg fx stadig ikke kan bage – men det har vist også sine fordele).

Marokkansk mad er fantastisk fordi, der er så mange smage på samme tid, og så er det ofte fantastisk farverigt! Dog må jeg indrømme, det ikke er en af de retter, som kan sammenbikses ud af 5 ingredienser, man allerede har derhjemme – den her er yderst nem at kokkerere, men kræver trods alt lidt forskelligt. Trust me – it’s worth it! (Ellers kan du altid være kreativ og substituere og erstatte, som du har lyst til, hvis du synes, det funker).

Til ca 2 pers. skal du bruge:

  • Ca 300g hakket oksekød (lille pakke)
  • 1/4 hokkaido græskar eller butternut squash
  • 1 stor håndfuld couscous
  • 1 lille tomatpure
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille rød chili (lillefinger størrelse)
  • 1 glas marokkansk sauce (Alfez Apricot & Coriander) – de fleste større supermarkeder har disse.
  • Olivenolie
  • Koriander
  • Salt, kanel og spidskommen
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 1/4 citron
  • Et par stilke frisk mynte

Fremgangsmåde:

  • Græskaret rengøres og skæres i tern, hvorefter det kommes i en lille gryde med olie og en smule vand. Husk at komme låg på og kog/steg ved middel varme – så går det hurtigere.
  • Løg, chili og hvidløg svitses i olie i en større gryde.
  • Det hakkede oksekød tilføjes til den store gryde og røres godt
  • Tomatpure tilføjes til kødet, hvorefter den marokkanske sauce tilføjes.
  • Der røres godt, og glasset fra den marokkanske sauce fyldes halvt med vand og tilføjes (dette gøres for, at couscous’en har væske nok til at koge op)
  • Den store håndfuld couscous samt en lille håndfuld hakket koriander tilføjes og der røres (der går max 10min. før couscous’en har suget væsken til sig)
  • Tjek efter, om græskaret har fået nok i gryden – tag det af varmen.
  • Tilføj 1 tsk af hver – salt, kanel og spidskommen – til kødet og rør godt
  • Imens kan du lave yoghurtsaucen – tag ca. en dl græsk yoghurt op i en skål og pres den 1/4 citron i, hvorefter mynten hakkes og tilføjes, og der smages til med salt. That’s it!
  • Tilføj til sidst græskaret til kød/couscousblandingen, og lad det simre 5-10min.
  • Server i en skål og top med den friske mynteyoghurt! Voila! mamamamam

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er smoothiebowls sunde?