Hvidvinsdampede blåmuslinger
Åh gud, jeg er som besat af de her formidable skabninger pt. Faktisk begyndte jeg først først at spise hvidvinsdampede blåmuslinger for ikke så længe siden, og da Iben og jeg havde vores lille tur igennem Italien og Frankrig, gik jeg helt amok i Moules de Frites (som den originale ret hedder med tilhørende sprøde fritter-banditter). Well, efter at have prøvet at lave dem selv, giver det simpelthen ikke mening at lade være – 1) det er billigt 2) det er hurtigt 3) det er nemt 4) det er LATTERLIGT lækkert! Desuden er det en lidt blæret ret at servere for nogen derhjemme, og man “hyggespiser” længe pga. muslingerne, og bliver derfor hurtigere mæt. Derfor kommer jeg med en overskuelig (synes jeg i hvert fald) og lækkerlækker opskrift til dig her:
2 pers som hovedret (samlet tid ca 20min.)
- 1-1,5 kg blåmuslinger
- 1 fuldt glas hvidvin
- 1/4 L fløde (husk det ikke altid giver mening at spare på fedtet)
- 2 skalottenløg
- 1 stort fed hvidløg
- 1/2 spidskål
- En stor håndfuld persille
- Olivenolie til stegning
- Salt og peber
1) Muslingerne (som skal være lukket, før de er gode) skyldes grundigt under rindende, koldt vand evt. i en si i nogle minutter 2) Skalottenløgene, spidskålen samt hvidløget hakkes fint (dog behøver spidskålen ikke at hakkes fint) og brunes let i olivenolien i en gryde eller dyb pande 3) Hvidvinen tilføjes og koges i 3-5min 4) De skyllede muslinger tilføjes og vendes i ‘sovsen’, hvorefter låget kommer på i 2 min. tid 5) Muslingerne vendes jævnt, og persillen tilføjes 6) Efter et par yderligere minutter under låget tilføjes fløden stille og roligt og vendes med resten 7) Til sidst smages det hele til med salt og peber
YUMMY – det er alt, hvad jeg har at tilføje! Enjoy 🙂
Ingen kommentarer endnu