Knasende lagkage med bær
Jeg har netop været i Norge og besøge min kæreste, efter vi ikke havde set hinanden en måned. I mellemtiden havde han haft fødselsdag, hvor han sad helt alene, så jeg syntes, han fortjente en luksuriøs kagebombe! Jeg lavede derfor en sprød lagkage på nøddemarengsbunde og bærcreme – og den er oven i købet overraskende nem!
Nøddemarengsbunde – 4 stk.
- 300 g blandede nødder (ca. 5 dl) – hasselnødder og mandler fungerer godt!
- 200 g rørsukker (ca. 2 dl)
- 5 stk æggehvider
Bærcreme
- 3 store spsk skyr eller græsk yoghurt
- 1/4 l piskefløde
- 50 g flormelis (ca. 1 dl)
- kornene fra 1 stykke vaniljestang
- Blandede bær (frosne eller friske) – jeg brugte frosne blåbær og hindbær
Til at starte med laves bundene. Ovnen varmes op til 150 grader –> Nødderne hakkes fint i en foodprocesser. –> Æggehviderne piskes stive, og der tilføjes rørsukker. –> Nødderne vendes i, og massen fordeles ud på 4 bageplader (eller 2 ad gangen) på bagepapir, således der bliver 4 bunde (ca 25cm i diameter). Disse skal være i ovnen i ca. 40 min ved 150 grader.
Bærerne tages ud af fryseren (medmindre man bruger friske), og piskefløden piskes, hvorefter den græske yoghurt/skyr tilføjes med vaniljen og flormelis. Når massen er blevet cremet, vendes bærerne i.
Når bundene er afkølet og sprøde, smøres cremen imellem lagene, og der kan evt. pyntes med jordbær, mynthe osv. Dagen efter bliver kagen self. mindre sprød men med hånden på hjertet – meget bedre lagkage fås ikke!
Ingen kommentarer endnu