sund appelsinkage (uden lyv)
Er der nogle, der ikke kan lide kage!? Den eneste detalje er blot, at man helst ikke vil overdrive, da det er de færreste kager, man kan spise med god samvittighed. Jeg, om nogen, kan ikke sige nej til kage men med den her sunde appelsinkage, behøver jeg det heller ikke -YES! kun ca. 65 kcal pr. stk (uden frosting), og utroligt nem at gå til som bonus
Ingredienser:
- 2 mellem/små øko appelsiner
- 3 æg
- 100g mandelmel
- en håndfuld hakkede mandler
- 70g sukrin/stevia (ellers er en masse akaciehonning eller brun sukker også ok, no worries)
- 1 tsk. bagepulver
- et nip salt
Og hvis man ønsker lidt mere snask: - 100g flødeost naturel
- flormelis
- 1 lime/citron
Kog appelsinerne i ca. 1,5 time, lad dem derefter køle lidt af. Appelsinerne blendes hele til en pure, hvorefter de 3 æg tilsættes og blendes med. Ved siden af laves den tørre masse bestående af mandelmelet, bagepulveret, de hakkede mandler, sødestoffet (hvad end man har valgt) og den smule salt. Til pureen tilsættes den tørre masse, som røres sammen. Massen kommes i en springform med bagepapir under, og i en ovn på 170 grader i 45min. I mellemtiden kan man lave frostingen, hvor ingredienser blot blandes sammen og stilles i køleren (dette er ikke nødvendigt, blot et prik over i’et). Iøvrigt er appelsinkagen bedre dagen efter 😉
God bagelyst- og samvittighed!
Lyder lækkert. Hvor mange stykker skal den deles i, for at være 65 kcal stk? 🙂